מתכונים

מתכוני עלית

אופרטה

מתכון פתי בר

שכבות פתי בר טבולות בקפה נמס במילוי קרם וניל וקרם קפה אווריריים ובשכבות שוקולד)

שלח מתכון לחבר

שלחו את המתכון לחבר

מרכיבים

תבנית שטוחה מלבנית בגודל של כ- 35X25 סנטימטרים מרופדת בנייר אפייה

עבור שכבת הביסקוויטים:
חבילת פתי בר חמאה 500 גרם
כוס חלב
כפית קפה נמס אבקתי

עבור הקרם:
2
חבילות פודינג וניל אינסטנט
2
כוסות חלב
2
מכלים שמנת מתוקה להקצפה

עבור השוקולד:
3
חבילות שוקולד מריר 60%
1
כוס חלב
חצי כפית דבש (מומלץ)
)

אופן הכנה

אופן הכנת פתי בר:
1. טובלים בזריזות את הביסקוויטים בקפה
2. מסדרים את הביסקוויטים בתחתית התבנית, על גבי נייר אפייה

אופן הכנת הקרם:
1. מקציפים לקרם חלק ואוורירי על פי ההוראות על גבי עטיפת השמנת המתוקה
2. מפרידים את הקרם ל-2 חצאים, כאשר בחצי האחד מערבבים כפית קפה נמס אבקתי ואת החצי השני מותירים כפי שהוא.

אופן הכנת השוקולד:
1. מחממים את החלב עד לרתיחה, ומכניסים לתוכו את השוקולד תוך כדי ערבוב עד להמסתו.

אופן הרכבת הטורט:
1. יוצקים מעל לשכבת הביסקוויטים את הקרם נטול אבקת הקפה ומרדדים לשכבה אחידה.
2. מכסים את שכבת הקרם בשכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים ומורחים עליה בזהירות שכבה דקה של שוקולד.
3. מניחים במקפיא וממתינים כ-10 דקות על מנת שהשוקולד יתמצק מעט, ולאחר מכן מורחים את יתרת הקרם על שכבת השוקולד את הקרם שכולל את אבקת הקפה.
4. מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת, מהדקים ומיישרים היטב.
5. מורחים על גבי שכבת הביסקוויטים מורחים את יתרת השוקולד לשכבה אחידה.
6. מכניסים למקפיא ל- 2-3 שעות.

לסיום:
1. משחררים בעדינות את העוגה משולי התבנית באמצעות סכין.
2. הופכים אותה על גבי נייר אפייה ומיד הופכים חזרה.
3.טובלים סכין חדה במים חמים, מנגבים וחותכים לריבועים.

מומלץ:
ניתן לפזר מעל אבקת קקאו, לזלף ליקר או קוניאק או לפזר אגוזים מקורמלים.)

תגובות גולשים

אופרטה

מתכון שוקולד פרה

שכבות פתי בר טבולות בקפה נמס במילוי קרם וניל וקרם קפה אווריריים ובשכבות שוקולד)

שלח מתכון לחבר

שלחו את המתכון לחבר

מרכיבים

תבנית שטוחה מלבנית בגודל של כ- 35X25 סנטימטרים מרופדת בנייר אפייה

עבור שכבת הביסקוויטים:
חבילת פתי בר חמאה 500 גרם
כוס חלב
כפית קפה נמס אבקתי

עבור הקרם:
2
חבילות פודינג וניל אינסטנט
2
כוסות חלב
2
מכלים שמנת מתוקה להקצפה

עבור השוקולד:
3
חבילות שוקולד מריר 60%
1
כוס חלב
חצי כפית דבש (מומלץ)
)

אופן הכנה

אופן הכנת פתי בר:
1. טובלים בזריזות את הביסקוויטים בקפה
2. מסדרים את הביסקוויטים בתחתית התבנית, על גבי נייר אפייה

אופן הכנת הקרם:
1. מקציפים לקרם חלק ואוורירי על פי ההוראות על גבי עטיפת השמנת המתוקה
2. מפרידים את הקרם ל-2 חצאים, כאשר בחצי האחד מערבבים כפית קפה נמס אבקתי ואת החצי השני מותירים כפי שהוא.

אופן הכנת השוקולד:
1. מחממים את החלב עד לרתיחה, ומכניסים לתוכו את השוקולד תוך כדי ערבוב עד להמסתו.

אופן הרכבת הטורט:
1. יוצקים מעל לשכבת הביסקוויטים את הקרם נטול אבקת הקפה ומרדדים לשכבה אחידה.
2. מכסים את שכבת הקרם בשכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים ומורחים עליה בזהירות שכבה דקה של שוקולד.
3. מניחים במקפיא וממתינים כ-10 דקות על מנת שהשוקולד יתמצק מעט, ולאחר מכן מורחים את יתרת הקרם על שכבת השוקולד את הקרם שכולל את אבקת הקפה.
4. מסדרים שכבת ביסקוויטים נוספת, מהדקים ומיישרים היטב.
5. מורחים על גבי שכבת הביסקוויטים מורחים את יתרת השוקולד לשכבה אחידה.
6. מכניסים למקפיא ל- 2-3 שעות.

לסיום:
1. משחררים בעדינות את העוגה משולי התבנית באמצעות סכין.
2. הופכים אותה על גבי נייר אפייה ומיד הופכים חזרה.
3.טובלים סכין חדה במים חמים, מנגבים וחותכים לריבועים.

מומלץ:
ניתן לפזר מעל אבקת קקאו, לזלף ליקר או קוניאק או לפזר אגוזים מקורמלים.)

תגובות גולשים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור