מתכונים

מתכוני עלית

באומקוכן

מתכון שוקולד פרה

עוגת שכבות עגולה אפויה בדייקנות שכבה אחר שכבה, המתאימה במיוחד לט"ו בשבט)

שלח מתכון לחבר

שלחו את המתכון לחבר

מרכיבים

תבנית קפיצית בקוטר של כ-20 סנטימטרים
נייר אפייה
עבור העוגה:
250
גרם פתי בר שוקולד
250
גרם שמנת מתוקה
2
כפות דבש
50
גרם חמאה
1/2
כוס סוכר
400
גרם שוקולד מריר 60%
10
מ"ל תמצית וניל אמיתי
עבור הציפוי
50
גרם חמאה
80
גרם שמנת מתוקה
150
גרם שוקולד מריר 60%

)

אופן הכנה

1. שוברים את הפתי בר לחתיכות גסות, ניתן לקצוץ בעזרת סכין חדה.
2. מחממים את השמנת המתוקה, יחד עם הדבש והחמאה
3. מוסיפים את השוקולד המריר ותמצית הווניל
4. מערבבים עם מטרפה עד שהוא נמס כולו.
5. מניחים במקרר לשעה עד שיתקרר
6. לאחר הקירור, מקציפים מעט את הבלילה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת צבע בהיר.
7. מוסיפים את הפתי בר הקצוץ
8. מערבבים וממלאים בתבנית מעל לנייר אפייה.
9. מניחים במקפיא כשלוש שעות עד שהעוגה מתייצבת.
אופן הכנת הציפוי:
1. מחממים שמנת וחמאה
2. ממיסים פנימה את השוקולד
3. מערבבים עם מטרפה עד לקבלת מרקם חלק.
אופן הכנת עוגת הפתי בר:
1. מוציאים את העוגה מהמקרר
2. משחררים את העוגה מהתבנית בעזרת סכין.
3. יוצקים את הציפוי מעל העוגה
לסיום:
1. מכניסים שוב לקירור.
2. טובלים סכין חדה במים חמים ופורסים.


מומלץ:
רצוי לפזר על הציפוי אבקת קקאו באמצעות מסננת.
)

תגובות גולשים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור