מתכונים

מתכוני עלית

מוס פטיפורים פריזאי

מתכון שוקולד פרה

ביסי פטיפורים של קרם שוקולד ושמנת על גבי בצק חמאתי פריך)

שלח מתכון לחבר

שלחו את המתכון לחבר

מרכיבים

תבנית אפייה
נייר אפייה

עבור תחתית הבצק:
50
גרם חמאה קרה
100
גרם אבקת סוכר
120
גרם קמח
30
גרם שקדים טחונים דק (אבקת שקדים)
קורט מלח
תמצית וניל
קליפת לימון מגורדת

עבור מוס השוקולד:
מיכל שמנת מתוקה (ללא סוכר)
250
גרם שוקולד מריר משובח 70% (מומלץ)
50
גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
)

אופן הכנה



אופן הכנת תחתית הבצק:
1. מחממים מראש את התנור לטמפרטורה של כ-170 מעלות (בערך דרגה 6)
2. מערבבים יחדיו כל המרכיבים פרט לקמח.
3. מוסיפים את הקמח ולשים קלות עד שהבצק מתאחד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
4. מקמחים את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של בערך לעובי 2-3 מילימטרים.
5. קורצים בעזרת טבעת עיגולים בקוטר של 3 ס"מ
6. מניחים את העיגולים אחד לצד השני על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה.
7. אופים בתנור למשך 8-10 דקות. מומלץ להציץ בתנור לאחר כ-5 דקות, להשגיח שלא יישרף.
8. מוציאים את התחתיות מהתנור לאחר שהשחימו קמעה.
9. מניחים להן להצטנן.

אופן הכנת מוס השוקולד:
1. מחממים את השמנת בסיר ומסירים רגע לפני רתיחה.
2. שוברים את השוקולד לחתיכות גסות ומוסיפים לסיר, תוך כדי ערבוב במטרפה עד להמסה מוחלטת.
3. מניחים לתערובת להתקרר.
4. מכניסים למקרר למשך כשעה עד שעתיים. התערובת צריכה להתקרר ולקבל מרקם מבלי להתמצק.
5. אחרי הוצאת המוס מהמקרר מוסיפים את החמאה, ובעזרת מיקסר ידני מקציפים קלות עד לקבלת צבע בהיר. לקבלת מוס קליל ואוורירי, חשוב שלא להקציף יותר מדי.
6. מכניסים את התערובת לשק זילוף, עם צנתר בקוטר של 10-15 מילימטרים ומזלפים על גבי התחתיות תוך כדי הרמת שק הזילוף כך שתתקבל צורה של חרוט.
7. מניחים במקרר שיתמצק.
8. ממיסים שוקולד וחמאה מעל סיר אדים.)

תגובות גולשים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור