מתכונים

מתכוני עלית

עוגת רולדה

מתכון שוקולד פרה

רולדה מגולגלת במילוי קרם וניל וריבת משמש)

שלח מתכון לחבר

שלחו את המתכון לחבר

מרכיבים

תבנית אפייה 30X40 סנטימטרים
נייר פרגמנט בגודל התבנית
מרית למריחת הבצק על גבי התבנית
עבור הרולדה
4
ביצים גדולות מופרדות לחלבון/חלמון
100
גרם סוכר
120
גרם קמח
כפית קורנפלור
קורט מלח
כמה טיפות תמצית וניל
גרידת קליפת לימון
חבילת שקדים פרוסים מולבנים
עבור התערבות
צנצנת מעדן פרי משמש
חצי חבילה של שמנת מתוקה להקצפה
חצי כוס חלב
חצי חבילת פודינג אינסטנט
אבקת סוכר ומסננת קטנה לפיזור על הרולדה
)

אופן הכנה

1. מחממים מראש את התנור לדרגה 7 או 180 מעלות
2. מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר
3. מוסיפים בהדרגתיות את הסוכר עד שמתקבל קצף מוצק.
4. מקציפים את החלמונים יחד עם המלח, וניל ולימון,
5. מוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול עדינות יחד, עם הקמח והקורנפלור, את התערובת לתוך החלבונים
6. מורחים בעדינות את הקציפה האוורירית בצורה שווה בעזרת המרית על גבי נייר הפרגמנט שעל גבי התבנית.
7. מפזרים מעל שני חופנים של פרוסות שקדים
8. מכניסים לתנור לאפייה קצרה בין 5-7 דקות.
9. בתום האפייה מוציאים מיד מהתנור
10. מסירים בזהירות מתבנית האפייה החמה
11. מניחים הפוך את על גבי מגבת לחה ומניחים לה להתקרר.
אופן הכנת הקרם:
1. מקציפים את השמנת והחלב יחד עם אבקת הפודינג על פי הוראות היצרן עד לקבלת קרם מוצק.
2. מקלפים בעדינות את נייר האפייה מהרולדה
3. מורחים את מעדן פרי המשמש
4. מורחים בעדינות את קרם הווניל מעל למעדן
אופן הכנת הרולדה בשילוב המרכיבים:
1. מגלגלים את הרולדה ועוטפים אותה בנייר הפרגמנט.
2. מניחים לה להתקרר לשעתיים לפחות.
לסיום:
1. מסירים את העטיפה
2. מפזרים מעל אבקת סוכר
3. פורסים לפרוסות.

מומלץ:
טיפים להכנת רולדת מוצלחת
1. לאפות מיד ולא להמתין, לצורך כך יש לחמם את התנור מראש.
2. רצוי להשתמש בחום גבוה וזמן אפייה קצר, ללא טורבו.
3. לכסות את הרולדה מיד כשיוצאת מהתנור או להניחה הפוך על מגבת לחה.
4. את הקונפיטורה ניתן למרוח בעודה חמה.
5. כשהרולדה התקררה למלא מיד בקרם ולהתחיל לגלגל.
6. מומלץ שלא כדאי להגזים בכמות הקרם.
)

תגובות גולשים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור