מתכונים

מתכוני עלית

פיצה מקופלת

מתכון מקופלת

פיצה מתוקה?! רגע, למה לא בעצם? הרי מה זה פיצה? בצק, רוטב ותוספות. אז למה לא לשלב בצק, רוטב שוקולד ולפזר פרורי מקופלת ועוד כמה דברים טובים למעלה? אין מצב שתסתפקו במשולש אחד. )

שלח מתכון לחבר

שלחו את המתכון לחבר

מרכיבים

לבצק:
25
גרם שמרים
2
כפות דבש
קורט מלח
4
כפות שמן
450
גרם קמח
50
גרם קקאו
2
כוסות מים פושרים
ביצה
מעט קמח לרידוד

לרוטב:
2
חבילות שוקולד לבן
מרשמלו חתוך

לקישוט:
חבילת עדשים צבעוניים
5
מקופלות חומות מפוררות
)

אופן הכנה

זמן הכנת היצירה: 40 דקות
זמן תפיחת הבצק: שעה ו-45 דקות

נתחיל עם הבצק:
מחממים את התנור ל-180 מעלות ולוקחים שלוש קערות:
בקערה 1- שמים רבע כוס מים, את השמרים והדבש. מערבבים ומחכים בערך 10 דקות עד שכל השמרים נמסים.
בקערה 2- (קערת המיקסר) מנפים את הקמח והקקאו יחד במסננת.
בקערה 3- שמים את הביצה, השמן, המלח ושאר המים ומערבבים יחד.

ועכשיו לעבודה: מפעילים את המיקסר (קערה 2) על מהירות בינונית ומוסיפים את תכולת קערה 1(השמרים והדבש). מוסיפים בהדרגה את תכולת קערה 3 (הביצה, השמן, המלח והמים) ומערבלים בערך כ-15 דקות עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות קערת המיקסר.
אם הבצק יבש מוסיפים מים. אם הבצק רטוב מדיי מוסיפים מעט קמח.
כדי שהבצק לא יתייבש וידבק לקערה, מורחים את דפנות הבצק ואת חלקו העליון של הבצק בשתי כפות שמן ושמים אותו בצד לתפיחה כשעה וחצי (לא מכוסה).
אחרי שהבצק תפח, מחלקים את אותו ל-2 ,מרדדים עם מערוך לצורת עיגול ונעזרים בידיים למתיחת הבצק בתבנית. אפשר להשתמש בכל תבנית, היא לא חייבת להיות בצורה עגולה.
לאחר מכן, שמים את התבנית בצד 15 דקות נוספות עד שהבצק תופח שוב.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-10 דקות.

לאחר האפייה עוברים לחלק הכיפי:
ממיסים שוקולד לבן במיקרו או על הכיריים:
במיקרו- שוברים את חבילת השוקולד לקוביות, מכניסים לקערה שמתאימה לחימום במיקרו ומחממים במשך דקה, לאחר שהשוקולד כבר חם ונמס בחלקו, מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
בכיריים- שוברים חבילת שוקולד לקוביות, מחממים סיר גדול עם מים עד לרתיחת המים ומכניסים לסיר הגדול סיר קטן עם קוביות השוקולד. מערבבים את השוקולד עד שנמס.
את השוקולד המומס יוצקים על בצק הפיצה.
מפזרים את המקופלת המפוררת, המרשמלו והעדשים כמו תוספות של פיצה.
פורסים למשולשים ונהנים עד הפרור האחרון...
בתיאבון!
)

תגובות גולשים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור